ALKUPERÄ - TERROIR
Makea Valkoviini Bordeaux'sta
Roumaguet on tulos tiukasta valinnasta, jonka ovat tehneet viinintekijämme, kunnioittaen Bordeaux'n jaloja terroireja. Bordeaux'n alkuperämerkintä kattaa yli 40 000 hehtaarin alueen, joka kattaa koko Bordeaux'n viinitarhan. Terroirien rikkaus ja läheisyys Atlantin valtamereen luovat ihanteelliset olosuhteet poikkeuksellisten viinien tuottamiseen.
VIININ VALMISTUS
Korjattu täydellisessä kypsyydessä
Perinteinen vinifikaatio ruostumattomassa teräksessä
Kypsytetty tankeissa
RYPSILAJIT
100% Sémillon
MAISTELUMUISTISET
Roumaguet Bordeaux Blanc Moelleux paljastaa kauniin kirkkaan keltaisen värin ja hedelmäisen aromin, jossa on sitrushedelmien ja keltaisten hedelmien vivahteita. Suussa se tarjoaa herkullisia makuja eksoottisista hedelmistä ja hienoa tasapainoa makeuden ja hapokkuuden välillä. Hedelmällinen jälkimaku viipyy miellyttävällä raikkaudella.
Kommentti
Kun Reclusin perhe oli asettunut Château Pichon Bellevueen vuonna 1880, he viljelivät vain 2 hehtaaria maata monokulttuurissa. Siitä lähtien tila on kehittynyt jatkuvasti: aikaisemmin viinin myynti tapahtui tynnyrissä Bordeaux'n torilla, kunnes ensimmäinen pullotus Châteaussa tapahtui vuonna 1982. Nykyään Laurent jatkaa luonnollisesti vanhempiensa, Christianen ja Daniel Reclusin, työtä, kiinnittäen erityistä huomiota 50 hehtaarin viinitarhojen hoitamiseen perinteiden ja perhearvojen mukaisesti, tuoden samalla modernin kosketuksen. Hänen työfilosofiansa on aina ollut suuntautunut ennaltaehkäisevään ajatteluun pikemminkin kuin parantavaan, mikä mahdollistaa järkevän maatalouden soveltamisen, joka perustuu säännölliseen sademäärän seurantaan.
Rypälelajikkeet: Merlot (80%), Cabernet Franc (15%), Cabernet Sauvignon (5%)
tuottaja: Reclusin perhe Vayres'ssä (33870)
Muodot ja pakkaukset: Pullo (75cl) - 6 pakkauksen laatikko - 2015
Punaviinimme käyvät läpi fermentaation 25°-30°C lämpötilassa termoreguloiduissa teräksisissä säiliöissä.
Käytämme puolivälin dekantointia paremman uuton saavuttamiseksi marjan ja mehun välillä, minkä jälkeen uutto tapahtuu hitaammin.
Seuraavaksi on 8 päivän jälkifermentaatio.
Ilmaisuvoimainen tuoksu, jossa on mausteita, paahteisuutta, vaniljaa ja mustia hedelmiä, jotka yhdistyvät kauniiseen tanniiniseen rakenteeseen, pehmeään, lakritsiseen ja kirsikkahillokkeeseen.
Kaunis viini, joka ilahduttaa meitä heti, kun se on ollut karahvissa 10-12 tuntia.
Sopii nautittavaksi paistetun lihan tai kovien juustojen kanssa.
Tuote: Château du Garde AOP Côtes de Bordeaux
Pinta-ala: 30 ha
Näkö: kaunis syvä rubiininpunainen väri
Tämä kaunis tila, Saint Emilionin kylän länsipuolella ja välittömässä läheisyydessä 1. kasvun Château Figeacille, on ollut Hebert-Maisonin perheen omistuksessa vuodesta 1933.
Kommentti
Château Les Essartsin viinitarha kattaa neljätoista hehtaaria Lussac Saint Emilionin alueen sydämessä. Se ulottuu laajalle savitasangolle, jossa on hiekkaisia sora-alueita. Aluskallio koostuu savesta ja rautapitoisesta maasta. Viinien keski-ikä on 25 vuotta. Lehtien poisto ja harvennus tehdään tarpeen mukaan. Viinin valmistus on perinteistä modernissa viinivarastossa.
Maistelu
Syvän punainen väri. Erittäin kevyesti mentholisia ja punaisia hedelmäaromeja. Suussa viini on pehmeä, kypsien hedelmien makuinen, ja kauniisti puumainen.
Rypäleet: Merlot (70%), Cabernet Franc (10%), Malbec (20%)
Tuottaja: Gillet-perhe Lussacissa (33570)
Muodot ja pakkaukset: Pullo (75cl) - 6 pullon laatikko - 2019
{"Dégustation":"Voimakas tuoksu kypsistä punaisista ja mustista hedelmistä, nahka- ja setripuun vivahteita, lihaisa maku, jossa on selkeät, hyvin läsnä olevat tanniinit ja kaunis pitkä jälkimaku. Hyvää rakennetta.","Commentaire":"Château Le Bruilleau on ollut perheomistuksessa neljän sukupolven ajan, ja sitä johtavat Nadine ja Serge Bedicheau. Viinitarha kattaa yli kymmenen hehtaaria, joista kaksi hehtaaria on valkoviiniä, Pessac-Léognan -nimikkeessä Bordeaux'n alueella. Château Le Bruilleaussa sadonkorjuu tapahtuu käsin, ja kaikki viinitarhat saavat parasta mahdollista hoitoa. Punaviinien kypsytys kestää vähintään 12 kuukautta. Pieni tuottaja Pessac-Léognan -nimikkeen suurten tilojen joukossa, Château Le Bruilleaun viinejä palkitaan säännöllisesti lehdistössä niiden laadun vuoksi.","Cépages":"Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%)","Producteur":"Bédicheau-perhe Saint-Médard-d'Eyranissa (33650)","Formats et conditionnements":"Pullo (75cl) - 6 kappaleen laatikko - 2018"}
Chateau de Rolland, joka sijaitsee aivan Sauternesin kylän ulkopuolella, kukoistaa poikkeuksellisella terroirilla Cirons-joen vieressä (täydellinen mikroilmasto Botrytis-lajikkeelle). Tiluksen alkuperä juontaa juurensa vuoteen 1492, jolloin "de Rolland -perhe" hankki alueen. Uskollisena menneisyydelleen herra Jean Guignard siirsi tietonsa kolmelle lapselleen: Françoisille, Lucielle ja Moniqueille, jotka nyt johtavat linnaa. Guignardin perhe, jonka kanssa Barrière on työskennellyt noin 30 vuotta, tuottaa säännöllisesti poikkeuksellista ja erittäin luotettavaa "kultaista" viiniä!